We celebrate National Cheesecake Day

Lees verder en ontdek het geheime recept van de Hudson Homemade Cheesecake

Zondag 30 juli is het Nationale Cheesecake Dag en wij durven wel te beweren dat wij een bijzonder smakelijk exemplaar serveren. De Hudson Homemade Cheesecake staat al 12 jaar onafgebroken op de menukaart en is nog steeds één van de best lopende sweet stuff items. De lekkernij bestel je als taartje bij de koffie of als dessert met een bolletje ijs erbij. Zondag 30 juli serveren we ter gelegenheid van Cheesecake Day de hele dag een klein stukje van onze Hudson Homemade Cheesecake bij de koffie en thee.

Wil jij de Hudson Cheesecake ook eens thuis serveren. We delen voor één keer ons recept. Vergeet er geen liefde en passie in te gooien,.

Recept Hudson's Homemade Cheesecake

Ingredienten:

Voor de bodem:

1 pak Bastogne koeken    1 pak

70 gram roomboter           

Voor de vulling:

200 gram roomboter             

100 gram eigeel               

30 gram eiwit 

40 gram vanille suiker  

300 gram witte basterd suiker         

80 gram Dr Oetker custard poeder     

1 kg magere kwark      

2 citroenen uitgeperst      

Bereidingswijze:

 1.    Warm de oven voor op 180 graden.

2.    Smelt 70 gram boter in een pannetje op laag vuur. Maal ondertussen de bastogne koeken fijn in een keuken machine of doe ze in een theedoek en sla ze fijn met een deegroller of pan.

3.    Meng de boter en de bastogne kruimels samen en druk deze aan op de bodem van de bakvorm. Bak deze bodem nu 5 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.

4.    Zodra de bodem klaar is deze af laten koelen tot je deze met de hand kan aanraken.

5.    Smelt de 200 gram boter in een pan op laag vuur en doe dit daarna in een kom

6.    Doe het eigeel en eiwit in een mixer en mix dit op hoge snelheid totdat het mengsel luchtig en licht geel van kleur is. Zet de mixer op een lagere snelheid en laat langzaam de boter erin lopen. NIET TE SNEL anders schift het mengsel.

7.    Zodra alle boter in de mix is opgenomen en deze mooi glad en stevig is kan je er de vanille suiker, basterd suiker en custard poeder beetje bij beetje bijdoen en mixen op lage snelheid. 

8.    Als alles een geheel is nog even met de hand goed doorroeren zodat er geen poeder of suiker op de bodem blijft liggen.

9.    Dan de kwark door de mix heen roeren en de citroensap. Doe dan de mix op de afgekoelde bodem. Vergeet niet de randen in te vetten dit zorgt ervoor dat de cheesecake makkelijk uit de vorm komt.

10.    Zet de oven op 160 graden en zet de cheesecake in het midden en bak deze 60 minuten.

11.    Als de cheeesecake klaar is de oven uitzetten en de cheesecake met de deur een klein beetje open ongeveer 30 minuten laten staan voordat je hem eruit haalt. Anders scheurt de cheesecake

12.    Als de cheesecake is afgekoeld snijd deze in 16 punten en eet smakelijk.

 Serveer met een bolletje ijs, verse aardbeien met slagroom of takje munt.


Say cheese and enjoy!